Uppdatera de mänskliga rättigheterna

Läste igenom FN:s deklaration om mänskliga rättigheter idag. Den är fin. Synd bara att ingen som skrivit under den tillämpar deklarationen. De flesta människor i världen är ju undandtagna ifrån den och behandlas knappast enligt de mänskliga rättigheterna. Läs deklarationen här.
Jag utmanar dig att lista människor du anser inte omfattas av de mänskliga rättigheterna. Inte utifrån hur DU ser på det, utan ifrån vad du tycker dig se i din omvärld. Själv tycker jag när jag ser på min omvärld och läser internationella nyheter att följande människor verkar vara undantagna ifrån de mänskliga rättigheterna och helt lagligt får behandlas som skit:

  • Kvinnor
  • Barn
  • Alla som bryter mot heteronormen
  • Fattiglappar
  • Alla som avviker från normen för vad en frisk människa är
  • Alla som inte har europeisk härkomst
  • Försvagade människor

Är inte det konstigt? I en demokratiskt värld utgör ju alla dessa en majoritet, och majoriteten brukar ju bestämma. Nåväl, har jag missat några?