Situationsanpassad produkt


Jag har köpt en Asus Eee PC 901. Det är den tredje riktigt situationsanpassade teknikpryl jag köpt. Den första var en iPod, den andra en iPhone. Den här lilla laptopen väger ett kilo, är pytteliten och har ingen CD/DVD och 16 GB flashminne istället för hårddisk. Skärmen är 9 tum. Den går helt på Open Source och kör Linux som operativsystem. Den är gjord för att resa med. Och för att koppla upp trådlöst mot nätverk.
Mail, webb, ordbehandling, kalkylering, presentationer och alla vardagliga behov tillfredsställs av den lilla maskinen som inte kostade mer än 2900 kronor. Open Office, Firefox och andra kända program var förinstallerade. Varför betala för massa onödig funktionalitet jag inte behöver? Varför bära runt på onödig vikt?
Känns som att vi kommer få se många liknande produkter framöver. Less is more.
I vårt hem ska den användas för det den är avsedd för. Och för att lagra barnens blodsockervärden. Så nu kan jag ha min Mac ifred.