Okul dag

Jag somnade inte som ett barn. Vakade igenom nästan hela natten innan jag slumrade till och inte vaknade av mobilen. Så tjugo nio vaknar jag av att den fasta telefonen i rummet ringer eftersom kollegorna väntar på mig. Flyger upp ur sängen, snabbgår till restaurangen och kastar i mig två kokta ägg och två glas juice. Fem minuter senare sitter jag i ett möte som jag kommer in helt fel i. Sen fortsatte dagen i samma stil. Samtidigt jobbar jag med dubbelkommando eftersom jag ska hinna med att läsa ett par korrektur och lämna klartecken innan dagen är slut.
Så jag känner de andra uppfattade med som en tokprovokativ asocial idiot idag. Som försov mig och kom försent efter varje paus eftersom jag var tvungen att ta samtal om de annonser som skulle gå iväg idag. Som tjuvade på alla andras tid.
Nu är det kväll. Fredag kväll. Nu ska vi se Hanna spela fotboll, sen väntar påsen-i-lådan. På måndag kommer det bli en bra dag på jobbet igen.