Inte så kul


Det börjar så bra. Hanna och hennes lag står upp fruktansvärt bra mot Grums på morgonen och vinner med 2-1, trots att Grums tjejer egentligen är bättre. Men med kämpaglöd och mycket smart spel krigar våra tjejer hem en seger och vinner sin grupp. Samtidigt gör Stuvstas bästa lag det de ska och vinner också sin grupp. Två lag, två gruppsegrar. Grymt.
Men ännu grymmare är det faktum att Sun Cup har ett oerhört knasigt system som gör att Stuvstas lag får möta varandra för att avgöra vilket som ska spela semifinal i A-slutspel och vilket som ska spela semifinal i B-slutspel. I den matchen krossar A-laget Hannas lag och för några av tjejerna slutar det i tårar.
Och så går det tungt för Hanna. Varken blodsocker eller humör funkar. Dessutom har hon nageltrång. Sitter på bänk oftare än hon är på plan. Jag vill att hon ska vara gjord av sten, men hon verkar mest vara som alla andra tolvåringar – av kött och blod och känslor.
Bittert som f-n. Knasiga regler i den här cupen. Att se Hanna bli krossad av sina kompisar var också bittert. Bu. Vill aldrig se det igen. Aldrig.