Flytta till Kabul

Några skinntorra svenska jurister sprider fred på jorden. De har nämligen konstaterat att det är så pass lugnt och skönt i Kabul att vi kan utvisa män och kvinnor dit utan dåligt samvete.

– Det finns humanitära organisationer som verkar i Kabul och det finns internationella insatsstyrkor, polisen strävar efter att upprätthålla lag och ordning så det är alltså en allsidig bedömning vi har gjort, säger Sten Wahlqvist.

Sten är lagman på den nya Migrationsöverdomstolen. Sten borde utvandra. Till Kabul.
Efter en bra diskussion här nedanför vill jag nyansera det här inlägget. Det är inga fel på Sten. Han är säkert en bra människa. Väldigt lojal och plikttrogen. Men det är något fel på de politiska beslut som lett fram till hans agerande. De beslut som gör att pappor, mammor, söner, döttrar, bröder och systrar liksom farmödrar mormödrar varje dag tvingas ut ur Sverige till en otrygg eller direkt livsfarlig tillvaro i landet de lämnat.
Jag skrev det här inlägget för att jag var förbannad. Krocken mellan det uttalande som gjordes av Sten i radio står i skarp kontrast till Utrikesdepartementets reserekommendationer. UD avråder bestämt oss svenskar från att ens resa till Afghanistan för att det är otryggt där. Regeringen har alltså bestämt att Kabul inte är en plats för svenskar. Samma regering har bestämt att Kabul är en tillräckligt trygg plats för andra människor. Alltså måste vi svenskar vara värda mer än de andra.
Klar och tydlig politik. Som jag tycker fler borde göra upp med.