På rygg

he.gif
Åtta timmar sittande får min bakdel att skrika efter avlastning. Så nu är det ryggläge. Varför tar det så lång tid att köra mellan Oslo och Stockholm? Jo, det är femtiofem mil och E18 mellan Oslo och Örebro håller samma klass som de gamla landsvägarna gjorde i Östra Svealand för tjugo år sedan. Mötesvägar, lastbilar, husvagnar och fartkameror. Överallt. Dessutom blev vi stående still strax utanför Örebro en halvtimme på grund av en olycka längre fram.
Dagens nostalgi: Stannade till vid Holmedal strax öster om gränsen. Här tillbringade jag många somrar som liten och  mina minnen härifrån är positiva. Ann-Mari och min farfar hade sommarställe här, vacker beläget på en holme i en sjö. Allt var glädje här. Jag och mina bröder fiskade, badade och rodde. Mina föräldrar verkade avspända här. För att sluta den cirkeln stannade Hanna och jag i Årjäng där jag visade henne Årjängstrollet.
Sen kissade vi och åkte vidare.