Familjen testar SoFo

Idag gjorde vi en liten utflykt till SoFo, dvs Södermalm söder om Folkungagatan. Skönt att strosa runt i stan. Vi gjorde en kort avstickare till Götgatsbacken också. Inspirerad av min kompis Daniels recension av Leksaksmuseet häromdagen kommer här några omdömen om SoFo.

Sivletto: Ville börja på Sivletto eftersom jag länge tänkt gå dit och ekipera mig. Parkerar utanför men möts av en skylt att de har stängt på måndagar under sommaren. Betyg: Nej.
SoFo:s pitoreska charm: Vet inte om det beror på att det är semestertider, men SoFo kändes stängt. De bohemiska design-, mode- och medieinriktade butikerna kändes tillbommade och låsta. Inte ens på Skånegatan syntes några sköna profiler till. Betyg: Nej.
Gallerian i Skrapan: Den nya Gallerian i Skrapan innehöll rätt trista butiker. Kändes mest som en gäspning. Strömlinjeformat innehåll, men plus till Applebutiken på andra våningen. Betyg: Varken varmt eller kallt.
Weekday: Eftersom Hanna vill kolla in Cheap Monday tar vi oss till Weekdaybutiken på Götgatsbacken. 75 procent rea, men bara på storlekar för piprensarmänniskor. Hanna är tolv år, men lyckas ändå inte pressa in sig i några av reabrallorna. Spelar dock inte nån större roll eftersom Cheap Monday är billigt även utan rea. Inget inköp dock. Vi gillar Weekday. Stort utbud av bra jeans. Betyg: Ja, bra.
Ringen: Eftersom Ella och Camilla vill till H&M tar vi oss nedför Götgatan till Ringens centrum. Ett riktigt loserställe. Ett köpcentrum som vill vara fränt, men mest känns som en installation av Stadsmuseet. Här minglar klassiska söderprofiler som inte trängts undan av nyfräna och nyrika medieprofiler. Halta och lytta, alkade och allmänt dekade söderbor frodas i Ringen. Som ett gäng zombies drar de runt utan synliga mål. Det kan på något cyniskt sätt kännas charmigt, men inte särskilt länge. Ringen är tillsammans med vissa delar av Hornstull det gamla Söders sista utpost. Betyg: Kallt.
Sammanfattningsvis känns SoFo mest som ett sätt för Söders nya kolonisatörer och medelklassens stekare att bekräfta sitt eget val av plats att bo. För trots utbudet av små sköna butiker och serveringar är SoFo knappast något som skiljer ut sig jättemycket från resten av stan. Som familjenöje är det rätt värdelöst faktiskt. Nånting säger mig att det är Street eller Bondens marknad som gäller.
Slutbetyg: Ljummet, på gränsen till kallt.