Ballar av stål och hjärnor av bajs

Britterna är bra på skruvad och elak humor. Svenskar är det inte. Kommer du ihåg den inte så lyckade grejen med att skjuta Fredrik Reinfeldt med vattenpistol under en biopremiär? Nu är den redaktionen på gång igen. Skam den som ger sig. Femman ska visa programmet Ballar av stål senare i år.
Idag har de tydligen försökt checka in en dvärg i en väska på Bromma flygplats. Så är säger femmans egen propagandachef, Dan Panas om det:

– Programmet är tänkt att vara provokativt och underhållande. Det handlar om en speciell karaktär som går runt och provocerar sin omgivning. I programmet visar vi de scenerna och omgivningens reaktioner.

Således förväntas vi skratta åt incheckningspersonalen som gör helt rätt när det vägrar ta emot en väska med något som rör sig i. Idioter är de. Ingen humor är de. Eller?
Jag vill påstå att Dan Panas och hans tevemånglare är fel ute. De har knappast ballar av stål, men väl hjärnor av bajs. Det enda det här går ut på är att en generation Filip-och-Fredrik wannabees ska ut på stan och göra bort andra människor för att visa upp sin egen urfräna person. I sig inte ett dugg mer nyskapande än gammal skit som Dolda kameran, men 2008 skrattar vi inte med, utan åt.