Telia vinner inga poppispoäng

Telias något märkliga lanseringskampanj fortsatte idag med att priserna på de nya abonnemangen för iPhone presenterades. De är skrattretande både när det gäller ekonomi och funktionalitet. Innehåller inget stöd för det en iPhone i själva verket kan vara. Det har fått en hel värld av blivande rättshaverister, fjortisar och bloggare att bli mer eller mindre vansinniga.
Själv sitter jag ned i båten. Har räknat ut att min abonnemangskostnad för en iPhone inte kommer överstiga 300 kronor per månad. Jag kommer köpa med mitt befintliga abonnemang plus fri datatrafik. Ringer inte särskilt mycket och sms:ar väldigt sällan. Det är datatrafiken jag vill åt.
För mig kan telefonen få kosta en del. Den är ju förutom telefon en iPod, GPS, kalender och bärbar dator för ungefär 60 procent av mina behov. Räkna själv ut vad det skulle kosta att köpa alla dessa prylar separat.
Visst har Telia fulat ut sig med en riktig märklig lansering och en apknasig prismodell. Men de desperata prylpojkarna om just nu hatar Telia har inte klart för sig vad det är för produkt de gnäller om. Den kan inte vara gratis. Inte ens användandet av den kan vara gratis. Den som inte har råd får helt enkelt fortsätta med en vanlig mobiltelefon.
Så är livet.