Nackspärr? Fästingbett? Hjärnhinneinflammation?

Ella vaknar och är ur slag. Hon har så ont i nacken att hon inte vill röra på sig och bara gråter. Innan jag hunnit vakna till har Camilla pratat med Vårdguiden och diskuterat både nackspärr, fästingbett och hjärnhinneinflammation. Rådet från sjukvården var:

  1. Hålla Ella borta från dragiga miljöer idag.
  2. Ge henne Alvedon.

Vi har inte hittat nån fästing. Checklistan på övriga symptom för hjärnhinneinflammation lämnas för stunden utan bockar i kanten. Således kör vi på nackspärrsteorin. Det är både spännande och ångestfyllt att vara pappa till Ella och Hanna. Det finns de som tycker vi kan springa iväg väl långt ibland och agera hypokondriskt. Men med tanke på att just det fick sjukvården att förstå att våra barn hade diabetes känns det som att vi leder på poäng.
Idag blir det en lugn dag i skuggan.