Reclaima barnen istället

ella8.jpg
Läser på aftonbladet.se att en man skrivit ett debatt inlägg som går ut på att införa ett allmänt fotoförbud på små barn i offentlig miljö. Han har fruktansvärt fel i sin vilja att göra något bra. Det finns sjuka människor. Det kommer alltid att göra det. Vi skyddar inte våra barn genom att lära dom att hela världen är farlig, att göra det straffbart att avbilda själva livet. För de allra flesta människor väcker bilder på barn varma känslor. Något som behövs. Bilderna skapar framtidstro och glädje.
Vi får inte självcensurera oss mer än vi gör. Till slut kommer vi inte våga vistas i det offentliga rummet eftersom sjuka människor kan missbruka bilder och intryck av oss. Det är otroligt läskigt och jag har själv tänkt många gånger i banor som debattören. Hur ska jag kunna skydda mina barn från dylika män? Jag tror det bästa jag kan göra är att bidra till att de blir starka självständiga individer som inte är rädda för omgivningen.
Det finns tyvärr ingen lösning på problemet. Tekniken idag med mobilkameror och digitalkameror gör att människor kan sprida bilder på nolltid. Om sedan sjuka människor ser helt andra saker än du och jag ser är det inte så mycket vi kan göra åt det. Vi behöver fler bilder av barn. För framtidens skull. Om det är något vi behöver göra så är det att reclaima barnen.
Låt oss ta tillbaka dem istället för att göra dem till något förbjudet.