Höjt bensinpris utvecklar Sverige

Robert Collin är motorjournalist. Och en av de mest reaktionära människor jag känner till i mediesverige. Han tycker inte om miljömuppar, dubbfria vinterdäck och elbilar. På många sätt är han en arketyp för den generation män som fortfarande tycker att en organisation som Motormännen behövs. Idag skriver han apropå höjda bensinpriser:

Jag blir illamående när jag hör hur Miljöpartiet och till och med statliga utredare vill höja bensinskatten så att priset på bensin blir dubbelt så högt som i dag. Illamående för att en högljudd lobby håller på att lura i ett helt land att vi genom att slå undan fötterna för vår existens här i Sverige ska kunna påverka jordens klimat.


I Robert Collins värld kommer Sverige gå sönder på grund av höjda bensinpriser. I Collins värld är det lika bra att lägga sig ner och dö, eftersom loppet är kört. Det är nämligen tillgång och efterfrågan som driver upp priserna på bensin, inte Miljöpartiet.
I min värld är detta inget annat än världens möjlighet. Att utveckla nya fordon. Tjäna nya pengar och lära oss mer. Vi har vägarna, vi har infrastrukturen. Det behövs bara nya och smartare fordon att köra med. Oavsett hur långt det är till jobbet, affären och hemmet. Fordon som inte behöver bensin för att gå framåt.
Framtiden tillhör den som är beredd att utveckla saker för att överleva. Det känns som att motorjournalist Collin inte kommer vara en av dessa. Han är dessvärre dock inte ensam.