Open Source

Människor som bidrar tillsammans baserat på engagemang är gammal grej. Det har startat revolutioner och förbättrar världar tidigare. I min del av världen år 2008 är Open Source en sån grej. Det slog mig nyss när jag laddade ned Open Office för både Mac och PC. Jag tog mig en funderare på vilka Open Source-produkter jag använder, och det slog mig att de är ganska många.
WordPress: Publiceringsverktyget som gör att jag kan blogga
Pixelpost: Bildpubliceringsverktyget som gör att jag kan göra 365bilder.se
Thunderbird: E-post- och kalenderprogram
GIMP: Bildbehandlingsprogram i Photoshopland
Cyberduck: FTP-program
Firefox: Webbläsare
Flock: Webbläsare
Adium: Chattprogram
Kanske inte alla dessa faller inom ramen för Open Source-definitionen, men alla är kompetenta och stabilt fungerande program som underlättar min vardag. Jag tror på en framtid där programvaror är kostnadsfria. Istället kommer vi betala för lagringsutrymme, bandbredd och andra saker.