Obehagligt och obehagligare

De senaste veckornas hemskheter med barnamorden i Arboga och den tioåriga flickans försvinnande i Dalarna är fruktansvärt obehagliga. Tragiska händelser som jag inte ens vill drömma mardrömmar om när det gäller mina egna flickor.
Men, som kulturelitist måste jag också reagera mot sättet kvällstidningarna bedriver journalistiken kring dessa händelser. Jag mår lätt illa av att de inte kan lämna familjerna i fred. Hur lättvindigt de spekulerar och hänger ut offer, släktingar, vänner och grannar. Minns att Expressen mer eller mindre hade dömt Arbogabarnens pappa för morden, innan de gick över till den tyska kvinnan. Tänk om hon är oskyldig?
Tidningarna gör det här för att de hävdar allmänintresse. Låt mig därför säga till deras chefredaktörer: Jag är inte intresserad längre. Jag vill inte läsa om alla detaljer i människors privatliv. Vill inte att ni leker utredare, domstol och bödlar å mina vägnar.