Minska mitt avtryck

Mitt ekologiska fotavtryck är för djupt. Jag funderar och funderar på vad jag kan göra mer. Inser att en livsstilsförändring är lösningen. Det räcker inte med att elda pellets för att värma huset och vårt vatten och att ersätta resor till från jobb, träningar och matcher i bil mot resor på elmoppe. Det krävs mer.
Därför börjar jag rikta blicken mot mina konsumtionsmönster. Det handlar om vad jag köper för kläder, mat och andra prylar. Jag måste lära mig mer. Men, en sak vet jag redan. Kött är en riktigt dålig grej. Att producera ett kilo kött kräver enorma mängder resurser och är en stor påfrestning för klimatet. Alltså börjar det bli dags för mina vego-tankar att övergå från tankar till praktiskt handling.
Om du har några bra tips på någon webbplats eller bra bok med tips och fakta om hur en vanlig svenne kan ställa om sin konsumtion får du gärna posta dem här.