Betala för teve

Körslaget är TV4:s nya satsning och har så vitt jag förstått blivit en snackis. Idag läser jag om att kommunerna som administrerar de platser där programmets kändisar och deras körer repar och verkar betalat för denna exponering. Frågan är bara för vad deras skattebetalare betalat egentligen? Att de som betalar skatt i Nacka ska gynnas av att Markoolio leder en Ormingekör är för mig ganska långsökt. Allra helst när det handlar om ganska stora belopp.
Det är så det fungerar nu för tiden. Kommuner köper tevetid. Kan själv bekräfta att det ligger till så eftersom jag har ett ärende som går ut på att ringa och meddela att kommunen jag arbetar i inte är intresserad av att betala för att ett av de populära inrednings-/gör-om-mitt-hemprogrammen ska välja renoveringsobjekt i vår kommun.
Tänk på det när du tittar. Hur mycket av dina skattepengar gick åt till att Melodifestivalen kom till byn. Eller Bygglov? I Sverige älskar vi att gnälla på TV-licensen. Men, frågan är om inte skattebetald kommersiell teve luktar ännu mer illa?
Du blir såld två gånger. Först via kommunalskatten och sen via annonsörerna. Grattis Sverige.