E-max 110s

Det här är ett gammalt inlägg. Vill du veta mer om mina erfarenheter av att köra E-max? Kolla i elfordonskategorin.
E-max 110s. Nu en del av min framtid. Ett ekologiskt, ekonomiskt och roligt sätt att transportera sig själv. Hämtade upp den på eftermiddagen hos Fredrik och Per på Emission Free Bikes i Slagsta. Första prövningen de femton kilometrarna hem i nollgradig luft. Den tunga mopeden ligger stadigt på vägen. Elmotorn drar jämnt och starkt, när den slår av vid lagstiftade 45 km/h känns det snopet, som den har mer att ge. Att röra sig i trafiken kändes helt ok. Turen var lite kall, men jag lär inte åka särskilt många så här långa turer i den här temperaturen.
Emission Free Bikes ska ha beröm. De har stått för saklig information på ett jämrans trevligt sätt. Känns trygga som leverantörer. Hoppas verkligen de kommer gå bra för dem. Den typen av entreprenörer, som säljer smarta produkter, behövs. Att de lyckades få ett försäkringsbolag att förstå att farbröder som jag med ekosamvete vägrar betala försäkringspremier anpassade efter femtonåringar med racerambitioner utan trafikvana tyder på smarthet.
Så här långt är betyget för E-max högt, lika högt för EF-Bikes. Mitt också, eftersom jag faktiskt gjorde slag i saken och förenade ekologi, ekonomi och lust. Om nu bara våren kommer på riktigt när jag byter jobb om en vecka kommer detta bli en bra del av min vardag.