Hållbart är dyrt

Eftersom jag genomför en gedigen marknadsanalys av den svenska marknaden för eldrivna EU-mopeder just nu har jag hittat ännu en anledning att bli tveksam inför människans vilja att faktiskt göra något för att skapa hållbar utveckling. OK, jag tror jag förstår det där med tillgång och efterfrågan men tycker likförbaskat att det är kontraproduktivt att alla sjyssta produkter (miljövänliga, ekologiska, rättvisemärkta etc) ALLTID är dyrare än ful-produkterna.
Om jag ska leva ett hållbart liv måste jag förutom trycket från omgivningen att hela tiden motivera varför jag vill göra det (det är ju konstigt, mind you) dessutom betala mer för mina produkter. Produkter som förstör framtiden mindre än de andra.
Hållbart är dyrt. Men det finns inte några egentliga alternativ. Eftersom jag vill att mina barn ska få bli gamla och lyckliga.