Nya Moderaterna = Sverigemoderaterna?

Regeringen tycker att människor som kommer till Sverige för att leva måste ha haft jobb eller fast inkomst i minst fyra år för att deras anhöriga ska få komma hit.

– Ett försörjningskrav skulle innebära ytterligare ett stöd för den arbetslinje som regeringen driver. Alla som kan arbeta ska också göra det i så stor utsträckning som möjligt, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Det är rimligt att ställa krav på att den som vill att anhöriga ska komma till Sverige först ordnar ett arbete och en bostad som familjen kan bo i, säger migrationsminister Tobias Billström.

Jag blir ledsen över hur politiken utvecklas. Hur den högerextrema och främlingsfientliga opionionen vinner mark även i vårt land. Nu kanske du tänker att regeringen väl egentligen inte föreslår något orimligt. Men då ber jag att få ställa följande frågor:
1. Kommer förslaget på sikt utvidgas på ett sånt sätt att ariska svenskar som förlorar sina jobb eller aldrig får något efter skolan också förlorar rätten att leva tillsammans med sin familj? Blir det så att alla som lever på bidrag förlorar rätten att leva med vem de vill?
2. Eller är det så att förslaget i grund och botten är rasistiskt och bara berör de bruna?
Innan du ens tänker tanken att nästan alla andra EU-länder har liknande krav och regler vill jag bara påminna om att bara för att majoriteten gör fel behöver inte minoriteten göra det. Skulle du äta bajs bara för att alla andra i ett rum gjordet det?
Det här är ett mycket dåligt förslag. Ett litet steg till mot ett allt omänskligare samhälle. Där nationalsången kommer sjungas av en gosskör ackompanjerad av banjo och marschtakt. Där staten tycker att familjer ska splittras. Där ensamma föräldrar blir lyckligare och barn ska leva utan föräldrar. Åtminstone om de har fel ursprung.
Det är ovärdigt och pinsamt. Vi talar liksom om för världen att vi i vårt land är jäkligt nöjda med att vara nio miljoner bondläppar som gärna plaskar runt i en grund genpool och minns våra internationella framgångar i historien. Gamla kungar. Uppfinnare. Idrottsmän.
Signalen vi sänder ut är att vi klarar oss själva. Ja, det kommer vi nog få göra i framtiden. Ingen lär vilja hjälpa oss när vi behöver det.

3 svar på ”Nya Moderaterna = Sverigemoderaterna?”

  1. Tack för ett engagerat och bra inlägg. Det här förslaget var verkligen bajs. Man undrar ju vilken snille inom alliansen som kläckte den här idén?

  2. Min man är svensk, vi träffades i Portugal när han arbetade där och efter 2 år flyttade jag med honom till Sverige.Eftersom Portugal är en del av EU gick det hela ganska smidigt, men för att jag skulle kunna få uppehållstillstånd här fick han skriva på att han ansvarade för min försörjning då jag inte hade nåt jobb här. Jag upplevde det då redan som förnedrande. Jag hade arbetade sedan jag var 16 år, alltid gjort rätt för mig och mottogs som om jag planerade suga ut samhället på lätta pengar i form av bidrag och försörjnings stöd. Det sägs att det svenska systemet bygger på individen och inte familjen, att alla ska kunna göra sina val utan att vara beroende av sin familj…jag kände mig då mer omyndigförklarade än nånsin…även om jag kunde förstå logiken i det. Mottagandet på arbetsförmedlingen var under all kritik, vilket ledde till en reprimand för handläggaren, Käppar i hjulet på arbetsmarknad i form av misslyckade byråkrati vilket försenade mina chansen att faktiskt få ett jobb som jag blivit lovad i tid att kunna behålla mina arbetsdagar från Portugal och kunna vara med i A-kassan.Med alla förseningar lyckades de radera alla mina år i det portugisiska arbetsmarknad! Kände mig maktlös och avvisade som en mindre värdig medborgare…Allt detta på ett förlopp av 5 månader.
    Det är fullt att säga att invandrare och flyktingar inte är välkomna i Sverige ( den delen av retoriken lämnar man åt Sverige demokraterna) så istället utformar man lagar som gör det svårare för de att söka sig hit. Vidrigt med dubbel moral.
    Tack för ditt inlägg…underbart att känna empati från svenskar också…det är inte bara dina bilder som gör din blogg intressant!

  3. Jag är bara halvsvensk. Min mamma invandrade från ett land söderut näe sextiotal blev sjuttiotal. Dock har knappast någon märkt att jag är halvblod. Landet min mamma lämnade var Tyskland.
    Ingen har nånsin kallat mig invandrare, trots att jag inte föddes svensk. Jag råkar ju ha ett ariskt utseende.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.