Idioti!

Göran Hägglund och Birgitta Husmark Pehrsson skriver idag om regeringens planer på att föräldrar till sjuka barn i fortsättningen ska tvingas bevisa att deras barn inte varit på dagis när föräldrarna vabbat. Jag har bloggat om detta tidigare och upprepar att om detta blir verklighet kommer jag sluta använda Försäkringskassan. Jag tycker regeringen kränker mig.
Jag tänker inte låta mig behandlas som en brottsling för att jag vill ta del av den ersättning jag har rätt till efter många års skattebetalande. Faktum är att jag blir förbannad över den människosyn regeringen har. Frihet för individen genom att staten ska ha rätt att kontrollera varenda rörelse. Som det känns nu hade Vänsterpartiet i egen majoritet byggt ett mer liberalt samhälle.
I 2008 års Sverige fortsätter liberala Folkpartiet kräva militärisk disciplin av skolelever och vill införa regler som gör det möjligt att med polis tvinga skoltrötta barn till skolan. Statsministern är fortsatt osynlig och alliansen bygger en sovjetstat.
Att människa reducerats till en budgetbesparing är känt sedan länge. Men att friheten ska betalas med total kontroll är befängt. Lika dumt som att bekämpa våld med våld. Det vore mer humant att avskaffa socialförsäkringen istället.
Just nu är den borgerliga utvecklingen av det socialdemokratiska folkhemmet närmast parodisk. Det ena korkade förslaget efter det andra.
Idioti.