Ett brutet förtroende

Hanna skäms. Och gråter. Det första brutna förtroendet med föräldrarna är ett faktum. I dag kom en faktura från Telia på hennes mobilabonnemang och dessutom på vår fasta telefon. Hon har förbrukat 1300 kronor hon under inga som helst omständigheter får förbruka på roliga prylar i den communityn hon är medlem i. Och hon har gjort det genom att skicka några SMS och ringa ett par telefonsamtal.
Lite jobbig stämning är det. Vi försöker berätta hur lätt det är att bli blåst på webben och att ALLT kostar. Ringsignaler, käcka ikoner. ALLT. Hon skäms. Och gråter. Vi skäller inte. Det behövs inte. Men samtidigt försöker jag ta reda på hur vi kan spärra telefonerna för betaltjänster.
För jag förstår henne. Det är så lätt att lockas in i konsumtion i den alldeles speciella och oskyldiga värd Tv4 byggt upp. Som gjord för att locka barn att köpa låtsassaker för låtsaspengar. Men som till sist ska betalas av någon.
Hon skäms. Nu ska vi trösta.