Sju önskningar

Min vän trettioplussaren lade upp en sympatisk önskelista med sju önskningar. Jag kopierade hans och men moddade den enligt mina kravspecar.

  1. En splirrans ny och snabb MacPro för stationärt bruk.
  2. Cirka 100 miljoner i en lottovinst. Då skulle jag bli ekonomiskt oberoende och samtidigt kunna förvalta skiten så det växer. Vinsten skulle gå till entreprenörer jag tror på plus goda saker som hjälper människor.
  3. En större bostad. Okej att det var standard på 50-talet för en trebarnsfamilj, men kom igen, det är 2008 snart.
  4. Mod nog att vända ryggen åt löneslavandet, trygghetsnarkomanin och Camillas och min egen rädsla för att istället göra något jag är bra på, som är kul och sker på mina villkor.
  5. Att nationalstaten avskaffas och gränserna suddas ut. Nationalstaten är en fruktansvärt omodern företeelse. Den uppfanns när människan fortfarande trodde jorden var platt vuxna män i uniform fortfarande tyckte att vita lockiga peruker var fint.
  6. Att fler människor hittar en styrka att tänka själva och känna sig trygga med vilka de är, utan att behöva vara dogmatiska eller fördömande.
  7. Att kvällstidningarna, skvalradion och TV4 plöstligt avslöjas som det de är – samtidens redskap för att hålla folket i schack.

Tydligen är tanken att jag ska tagga upp sju andra bloggare att göra samma sak. Det verkar tramsigt. Men jämför gärna min lista med trettioplussarens.