Syra eller virus?

Hanna har inte blivit sämre. Verkar just nu som hon inte drabbats av något virus i magen. Då är det faktiskt rimligt att tro att hon var syraförgiftad i morse på grund av för högt blodsocker under natten. Om blodsockret ligger högt under lång tid (flera timmar) börjar kroppen producera svältsyror för att bryta ned sockret, vilket leder till illamående.
När våra barn är illamående måste vi alltid kolla detta först. Om sockret ligger bra och vi kan konstatera magvirus går en annan rutin igång. Då måste vi trycka i dem små doser av näring kontinuerligt för att de inte ska få för lågt blodsocker, eftersom magen töms helt på näring om och om igen när de mår illa.
Oavsett om det är syra eller virus som spökar i barnens magar kräver det en hel del av Camilla och mig. Förutom det traditionella arbetet med hink och handduk. Hanna mår dock bättre igen och jag tror vi kan andas ut för den här gången.