Moraliskt klargörande

Känner att det är dags för ett moraliskt klargörande. Jag kunde inte bry mig mindre om att människor arbetar svart och att det finns andra människor som anlitar dem. Jag har själv gjort det. Men det jag tycker är lite lustigt är att det såvitt jag förstår ofta är människor som har råd att anlita vit arbetskraft som anlitar svart. I området där jag bor är det välbeställt medelklass som regerar. Många hantverkare med dyra amerikanska bensinmonster i pickup-form på uppfarterna. Men också många utlandsregistrerade slitna bilar som transporterar män som pratar slaviska språk och bygger om hemma hos oss.
De nya moderaterna är varken bättre eller sämre än oss. Men, det knasiga är att de ena stunden säger att bidragstagare och andra som står utanför arbetsmarknaden är parasiter för att andra stunden anlita dem för skitjobben de inte vill göra själva. Sen gör de en pudel i media och säger att svartarbete förstås inte är bra.
Det kan jag uppfattat som på gränsen till omoraliskt. Varför inte säga vad ni menar och vill? Slutmålet är ju rimligen rejält sänkta skatter, privatiseringar och totalt avskaffande av välfärdssystemen. Stå för det. I den världen kommer knappast svartarbete att existera och ni behöver inte motvilligt be om falsk ursäkt för att ni tror att era väljare inte accepterar att ni anlitar arbetskraft utan att betala skatt.