Dagens klåpare

  1. Psyksjuk man uppsöker psykakuten och talar med sjukvårdspersonal om sina planer på att mörda en Reinfeldt.
  2. En läkare beslutar att mannen ska tvångsomhändertas för vård.
  3. Någon i vårdpersonalen tipsar Aftonbladet.
  4. Aftonbladet skarvar nyheten och ljuger ihop en mer dramatisk story där ord som GRIPEN, SÄPO och luddiga begrepp som ESKORT till rättspsyk av men med SKJUTVAPEN och SVARTA HUVOR gör storyn mer spännande.
  5. SÄPO bestämmer sig för att trycka till Aftonbladet och skickar en pressmeddelande där de talar om att de absolut inte gripit någon.
  6. Aftonbladets chefredaktör Gerdin känner sig tvingad att rädda sitt eget skinn ännu en gång. Den här gången genom att röja sin källa, och hänga ut den som tipsat tidningen.

Klåpare 1: Den dumstrut på psyket som tyckte det var en bra idé att tipsa Aftonbladet om en patient. Känns som att patientsekretessen inte var värd mer än de småpengar man kan få för ett fett nyhetstips.
Klåpare 2: Chefredaktör Gerdin som ännu en gång tycker det är ok att fantisera ihop storys, men som dessutom gör en riktig klassiker när han hänger ut sin källa. Källskyddet är inte alltid heligt, det går att använda lite hur som helst.
Klåpare 3-457 345: Ett stort antal läsare som trodde på nyheten, förfasade sig och än en gång på morgonfikat ondgjorde sig över galningar och den havererade svenska psykvården.
För den intresserade kan man följa denna ankas tillväxt på Dagens Media och Resumé.