Svensk avund 2007

Just nu pågår två heta diskussioner i Sverige.
1. Göran Perssons pengar
Den förre statsministern tar ut pengar han har rätt till efter sina år i riksdag och regeringen. Samtidigt arbetar han och får arvoden utbetalade till sin firma. Det gör många avundssjuka. Det är fortfarande fult att tjäna pengar i Sverige. Det är fortfarande fel att inte lägga sig och dö när man går i pension. Det är förstås helt fel, och GP gör förstås helt rätt. Grattis till den nya karriären, säger jag och fortsätter gärna betala GP:s statsrådspension eftersom han arbetade dygnet runt i många, många år innan han slutade.
2. Alex Schulmans ego
Alex Schulman är en cynisk idiot. Som driver en framgångsrik blogg. Aftonbladet har köpt varumärket Alex Schulman. I sin blogg har han nu hånat journalister och chefer på Aftonbladet. Det har gjort andra medarbetare på tidningen avundssjuka. För att inte säga ursinniga. Inte minst för att cheferna uttalat stöd för Schulman. Det är fult att vara frispråkig i Sverige. Och framgångsrik. Förstås också det helt fel. Jag säger grattis till Alex Schulman som tjänar skitmycket pengar på att vara dum i huvudet. Hur många lyckas med det?
Själv blir jag mest upprörd över att så många orkar lägga sin energi på att rasa över Perssons och Schulmans tilltag. Hitta på något eget istället.