Storebror vs välfärd

Läser i tidningen att regeringen tycker att ALLA föräldrar som är hemma med sjukt barn ska uppvisa ett intyg från dagis/dagmamma att barnet verkligen INTE varit där. Har i färskt minne att samma regering tycker att den som är sjuk ska ha läkarintyg från första dagen.
Sjukförsäkringen är finansierad av skattepengar. Men, ändå ska jag misstänkliggöras när jag vill nyttja försäkringen och ta ut det jag har rätt till. Utgångsläget är att jag är en fuskare.
Storebrorsperspektivet funkar inte med välfärden tycker jag. Är det inte bättre att lägga ned hela välfärden? Jag vill inte behöva bevisa min oskuld gentemot knasiga system när jag behöver finnas för mina barn. Det är fanimej kränkande.  Om vi nu alla är fuskare finns det knappast någon anledning att ta våra pengar i förväg heller.
Jag vill ta ett sabbatsår från samhället.