Jag är ohållbar!

Räknade just ut att mitt ekologiska fotavtryck är alldeles för stort och djupt. Om alla människor på jorden levde som jag skulle mänskligheten behöva tre jordklot för att överleva. Har därför gjort en lista över saker jag är beredd att göra för att bidra till den hållbara utvecklingen. Alla kanske inte går att realisera, åtminstone på kort sikt, eftersom jag ju har en familj att ta hänsyn till.
Maten
Jag kan konsumera mat på ett annat sätt. Äta mindre kött och mer grönsaker. Laga mer mat istället för att köpa processad mat. Använda mer vatten istället för mjölkprodukter.
Konsumera ekologiskt
Jag kan köpa prylar som är bättre för hållbarheten. Energisnål hemelektronik och lampor, kläder och i stort sett allt annat. Till exempel fortsätta att läsa nyheter på webben istället för i papperstidning och köpa min musik digitalt istället för på CD-skivor av plast.
Minska avstånd
Jag reser för mycket. Varje dag åker jag bil minst två mil. Till och från arbete, dagis, fotbolls- eller innebandyträningar, affären… Om jag skulle arbeta fler timmar i eller närmare hemmet minskar jag energiåtgången såväl ekologiskt som mentalt. Om min arbetsplats fanns närmare hemmet kunde jag cykla eller åka elmoped dit.
Förbruka mindre energi
Jag kan duscha kortare tid. Klä mig varmare och sänka värmen i hemmet.
Prata, lyssna och blogga
Genom att diskutera hållbar utveckling med mina nära och kära kanske jag kan få fler att tänka på hur mycket resurser våra liv faktiskt tar i anspråk. När jag var barn fanns inga begränsningar. Allt var oändligt. Men, jag måste berätta för mina barn att det inte är så.