Dagens bild 11 juni 2007

Dagens bild är publicerad. Ett ögonblick från en dag.
En dag som börjar med att vi tar adjö av våra vänner Björn och Katja. Sen åker jag med Ella till dagis innan jag ger mig ut i trafiken för att ta mig till jobbet. Radion beskriver stillastående köer eftersom arbetet i Söderledstunneln börjat. Väljer Essingeleden vilket visar sig vara ett bra val. Rullar på, sakta – men aldrig stilla. Svänger av och tar mig till Alströmergatan via Essingeöarna.
När förmiddagen passerat med avstämningar, författande av kommunikationsplan och diverse samtal och mail tar jag kameran och går ut på lunchpromenad. Går via Arbetargatan, Fleminggatan och Kronobergsgatan ner till Karlbergskanalen där jag njuter av sommaren en stund innan jag går tillbaka till jobbet och fortsätter göra skäl för lönen.
Lämnar kontoret vid halv fyra för att hämta Ella eftersom Camilla jobbar i Solna idag och inte hinner till dagis i tid. Kryssar mig fram i den lilla röda mellan studentsläp och vettlösa scooterförare. Vi tar oss hem, kollar måndagsposten som precis som den brukar fullkomligt ångar av matreklam. När vi ätit en snabb och dålig middag i form av korv med bröd tillsammans med Camilla och Hanna inviger vi helgens konsumtionsprodukt – den uppblåsbara bubbelpoolen vi placerat uppe på en av våra små platåer bakom huset. Ella får tokspel och vägrar bada, men vi andra njuter av det trettioåttagradiga vattnet och bubblorna samtidigt som solen värmer våra ansikten och vi ser ut över vårt hemman. Ella står bredvid, sitter i soffan och vägrar bada.
Måndagar behöver inte vara tråkiga. Så här såg det ut.