Vem är mest medmänniska?

Jag har inte så lite roat följt pseudo-debatten om biblar och annan läsning på svenska hotell där bl.a. företrädare för Humanisterna och olika kristna organisationer tävlar om att vara mest medmänniskor genom att tala om för varandra, sig själva och alla oss andra att vi som vanliga människor inte kan bestämma oss själva för vad vi vill läsa när vi bor på hotell.
Hallå! Ni kan sluta tävla nu. Jag bryr mig inte. För mig får det gärna ligga en bibel på hotellrummet. Eller någon annan helig skrift. Vore skönt med ett breddat utbud. Hotellporr, glättiga turistbroschyrer och kommunalinformation har jag fått nog av. Men, framförallt kan ni sluta tro att jag överlåter åt er att bry er om vad jag läser. Det är ett beslut jag klarar av på egen hand.
Den dagen någon av er försöker begränsa utbudet blir jag förbannad. Enfald får aldrig ersätta mångfald. Därför säger jag: Större utbud av läsning på hotellen, tack. Sen kan ni väl sluta tävla om vem som är mest medmänniska. Det får er mest att framstå som pajaser.