Designed by Madonna

H&M är geniala i sin varumärkesstrategi. Minns när de började med sina famösa underklädes-stortavlor på nittiotalet. Alltid genererade kampanjerna nyheter i andra medier och kanaler. Nu återanvänder de samma koncept när de tar in kända kreatörer för att designa kollektioner. Stella McCartney, Viktor & Rolf och nu Madonna har alla hjälpt H&M att sprida sitt varumärke och få nya kunder att hitta till butikerna. Dessutom blir det snackisar varje gång en kollektion släpps och köerna ringlar långa timmar före öppning. H&M får knasigt mycket uppmärksamhet genom att göra sin marknadsföring och produktutveckling till uppmärksammade events, säljer mer än någonsin och Stefan Persson kan klättra på Forbes lista över världens rikaste personer.
Strategin är fantastisk. Och i det här fallet känns det som att både H&M och Madonna är vinnare, eftersom hon lär sälja ytterligare några fler skivor nu. Imponerande.